pondělí 27. června 2016

Babetoviny

Co aktuálně hýbe babetím vesmírem?


Blížící se sezóna příkrmová


Ač je Babetka stále nadšený kojenec, první střetnutí s tuhou stravou je na spadnutí. Zatím alespoň získáváme čas důkladnou přípravou, teoretickou i materiální. 



Teplomilka


Jestli jsme v dosavadní výchově našeho zimního potomka něco opomněli, tak je to otužování. O víkendovém prvním Babetčině střetnutí s chladnou vodou bazénovou vědělo během tří vteřin celé koupaliště. Fotky jsou nepublikovatelné, vypadáme, že týráme dítě. Hned doma jsme to ale v těch šestatřiceti stupních napravili napuštěním teplé vany. Lahoda. 


Úřednické kolečko


Žádáme o rodičovský příspěvek. Dnes kvůli tomu jdeme počtvrté na úřad. Kromě standardních formulářů (Žádosti o rodičovský příspěvek a Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku) jsme si díky Babeťákově španělské národnosti zasloužili další čtyři od Evropské unie a to Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU a ve třech kopiích, pro každého zvlášť, Dotazník pro určení státu bydliště pro účely aplikace koordinačních nařízení EU. Kočku jsme Unii zatajili. 


Kuře v krůtě


O víkendu jsme kromě bazénového testu stihli i první velkou grilovačku, hlavním chodem bylo kuře pečené v grilované krůtě. Vůbec to nebylo špatné. Neuspávající dospělí stihli i party. 


Chalupa poprvé 


Hned první týden prázdnin to balíme a mizíme na chalupu na konci světa, která bude tentokrát hostit miminko poprvé po patnácti letech. Plánujeme, jak se uložíme, aby teplomilka zůstala v teple, a píšeme seznamy. Těšíme se. 

Žádné komentáře:

Okomentovat