úterý 24. října 2017

Na sever I.

Když se z letní vikendovky stane podzimní výprava

Na Polsko máme díky našemu babymoonu něžné vzpomínky. Jeho dostupnost z moravskoslezského kraje je lákavě výhodná a když najdeme interesantní cíl a dokonalé ubytování, není co řešit, jedeme! 

Oním interesantním (a velice fotogenickým, o to jde aktuálně v našich výletech především) cílem byl zámek Moszna. Když jsem si zpětně, pro potřeby tohoto příspěvku, četla, co o něm píší internety, asi by mě nenalákal. Nebo nalákal a pak bych byla zklamaná - přízvisko "polský Disneyland" bych mu určitě nehádala. Zámek jsme navštívili na začátku října za velice proměnlivého počasí, v kase se choulila pokladní, jinak nikde nikdo. Nevím tedy, jak v létě, ale po sezoně se žádný Disneyland nekoná. 

Na zámku se můžete ubytovat i najíst, my zvolili to druhé a z okna honosné jídelny pozorovali déšť volně přecházející z mrholení do strašného lijáku a zpět. S rozjívenou Babetou, která bavila všechny rekreující se důchodce, nám čas hezky utíkal. Po jídle a nutném nákupu pohledů se venku vyjasnilo a my si mohli zámek obejít dokola se sluncem v zádech. Úžasný park, kde by se taky jistě fotilo jedna báseň, si musíme nechat na příště. Jen co jsme sedli do auta, obloha na nás zase začala padat v kusech. 




























Žádné komentáře:

Okomentovat