úterý 30. června 2020

Jarní tání

Když jsme měli všichni tak trochu z jara zaracha, bylo to fajn. Ani nevím jestli mi tak osud hraje do karet, nebo jsem fantasticky přizpůsobivá, svým skromným způsobem samozřejmě :) 
Pérák se narodil na podzim, do zajetého režimu skoro čtyřleté velitelky naskočil jako na kolotoč. Školka dvakrát týdně, odpolední pravidelné aktivity třikrát. Spát, kojit, kadit v hluchých místech rozvrhu, ideální miminko, kterému ke štěstí stačila moje přítomnost.

V zimě se nám Pérák začal rozkoukávat maraton návštěv DP i PP (domácích a přímořských prarodičů), tet i strýčků ho bavil. Absolvoval první velké oslavy, vánoční i narozeninové, a ještě i na začátku karantény spal třikrát denně. V době před tím, než nám všem covidová aféra ve velkém změnila plány, už jsem si ho půlročního představovala na našich naplánovaných cestách sedícího ve sporťáku, lehce konverzujícího. Trochu jsem zapomněla, jak je ten první rok dlouhý a přitom letí jak splašená mrcha.

Na jaře jsme nakonec stejně jako všichni sklapli krovky a zůstali doma. A tady se stalo kouzlo. Z Péráka, který byl občas v očích Babety trochu jako další zavazadlo, které všude taháme a nesmíme ho nikde zapomenout, se stal aspirujícím alfasamcem smečky. 
Babeťákovi to zatím neříkejme.

Z osmi měsíců strávil dva v karanténě, přesto se za život už stačil rekreovat ve dvou hotelech (z toho jeden byl v Polsku, druhý pod Radhoštěm), několik nocí strávil na dvou chatách a v jedné stodole.

V pohybovém vývoji Pérák asi pochytil pár rad od Babetky, tedy hlavně tu, že není kam spěchat. Omylem se poprvé otočil asi v pěti měsících, plně tohle umění ovládl ale až o dva později. Teď netrpělivě očekáváme kýžený pohyb vpřed. Když totiž hodně chce a motivace je dostatečná, tak leze, většinou si ale radši zařve. 

Pérák je náruživý objímač a vášnivý líbač, což jsou oblasti jejichž rozvoji věnujeme značnou pozornost. Kukuč má jako správný kluk klučičí a z jeho úsměvu taje i Kilimandžáro. 
Což ovšem není sranda. Buďte doma a třiďte odpad :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat