úterý 18. července 2017

Expedice Tři Bratři

S roční pauzou jsme navázali na nejúspěšnější možný první ročník Expedice Zlatovláska. Tentokrát jsme zacílili na klasiku všech klasik, perlu perel, na zámek Hluboká nad Vltavou. A protože hlavním poznávacím znamením našich expedic je velice hlasitý a velice falešný zpěv, pohádkově jsme se naladili na skvělé Tři bratry.

Naše pověst nás předchází, jinak si nedokážu vysvětlit, proč se s námi maminka loučila slovy: "Opatrujte se, a když uděláte ostudu, chci to vidět na videu!"

Zámek Mitrowicz a jeho bylinková zahrádka

Zámek Bechyně


První den v polovičním složení jsme šetřili síly a kroužili mimo hlavní cíl výpravy. V Týně nad Vltavou jsme výborným obědem uklidnili žaludky pokroucené mysliveckým ubongem, chvilku jsme neúspěšně hledali divadlo s otočným hledištěm a úspěšně bankomat. U Vltavy Babetce české kachny nevychovaně sežraly zmrzlinu (patrioticky si doufám tvrdit, že moravské tak oprsklé nejsou:)). 
Zámek Mitrowicz nás hýčkal a Bechyně nám vytřela zrak, i když na prohlídku si musíme počkat do příště. Večer za námi do rusalčího kempu dorazila druhá polovina posádky a u táborového ohně jsme zapáleně odehráli a hlavně odzpívali všechny klíčové scény Tří bratrů. Hlasitě a falešně. 



Babeta a medvěd

Zoo Hluboká
Zlatý hřeb výpravy nezklamal, i když přehnaná očekávání mu spolu s nedobrým počasím jeho celkové hodnocení trochu pokazilo. Procházka v místní zoo a skvělá večeře nás dorazily, takže tento večer už jsme u táboráku nechali hulákat další skupinu a celé babetí družstvo svorně odpadlo. Cestou domů jsme stihli ještě pozdravit Žižku v Táboře a prohlásit expedici za zdárně ukončenou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat