středa 13. září 2017

Domácí víkend

Pondělí ráno nás nachytá v deset ráno v pyžamech v posteli. Domácí víkend byl náročný. Babetka rozlepí očka a hned si důležitě postěžuje, že tam tatínek není. Já nestačím ani mrknout a už mám průser, když si Babeta všimne, že jsem jí v noci sundala gumičku z vlasů. Z fáze "divoké vlasy jsou šťastné vlasy" jsme se naráz dostali do "bez palmičky ani ránu" a nejdůležitější na tom je gumička se sovičkou, která dělá bůůů. Teda Babeta dělá bůůů, hůůů jí nějak nejde z pusy a nebo jí připadá málo důrazné. Důraz a zaujetí s jakým ona totiž vypráví a dožaduje se plnění svých požadavků je místy až děsivý. Je to miláček :) 

V pátek večer jsme se rozhodli, že je čas seznámit Babetku s první Disney princeznou a užít si poprvé společnou movie night. K tomuto účelu jsme vybrali nově zfilmovanou Krásku a zvíře. Babetka ji má i jako motiv na jednom tričku, ráda ho nosí a všem ukazuje. Tím neříkám, že by si tyto dva objekty spojila, nebo to v ní nechalo nějaké následky. Skvělé to bylo hlavně pro nás rodiče, že máme i k téhle naší oblíbené aktivitě spolehlivou parťačku. Sice jsme u toho skládali lego a chovali miminko, ale opravdu tam bylo několik momentů, kdy jsme všichni tři sledovali obrazovku se zatajeným dechem nebo společně z jedné misky chroupali křupky. A o tom to je. Až jednou vyrazíme poprvé do kina, to bude teprve něco! Být s Babeťákem v kině, to je něco pokaždé, a co teprve, když tam budou dva takoví - Babeťák je totiž přesně ten typ filmového fanouška v jakého doufá každý producent dětských filmů. Zatímco já jsem na ten jemný, inteligentní a sofistikovaný humor a své pobavení vyjadřuji potlačeným úsměvem se schovanými zuby, Babeťák je na ten... jiný druh humoru :) Někdo si na plátně prdne, krkne, řekne sprosté slovo, praští se do futer, ujede na banánové slupce, to všechno třikrát po sobě? Babeťák se naprosto kácí tak nakažlivým smíchem, že se směje celé kino. 

Poprvé za roky co tu bydlíme se nám podařilo být doma v termínu městských slavností, takže ty jsme si nemohli nechat ujít. V celé sestavě dopoledne a večer vypuštěná maminka s nejlepší sousedkou, kterou bych si nejraději přestěhovala s sebou, přestože ona už má akční plán, kterou stěnu si k nám probourá jen co se odstěhujeme. Bez myšlenek na budoucnost jsme se na náměstí prohopsaly půlnocí s nabitými Circus Brothers a v neděli vzaly holky na hřiště. Prostě víkendová jak má být, no ne? 






Žádné komentáře:

Okomentovat