úterý 10. dubna 2018

Krásně jarně, úplně vánočně

Eee, asi tak. Zdržím se trapných výmluv a užijte si takhle na jaře moje malé ohlédnutí za Vánoci. 

Vánoce 2017 byly přesně tak skvělé, jak měly. Zářící očička, rozbité baňky, bezmezné nadšení, všichni doma a doma pohoda. V předvečer Štědrého dne kino a úžasné nové Star Wars, Štědrý den klasicky krásný, Boží Hod hlučný v hojném počtu a Štěpán netradičně odpočívací a dechnabírací. Vystřídaný montáží skříní a balením kufrů. Třicátého oslava velké dvojky babetí a Sivestr ve třech na novém balkoně. Půlnoční bublinky ve skle i ve vzduchu. To když jsem z bezpečnostních důvodů zakázala prskavky a rozdala bublifuky.

A pak, třikrát hurá, všichni tři na Tři krále do Španěl. Že jsou Tři králové, tedy Los reyes magos, ve Španělsku dětskou událostí číslo jedna bylo jasné už na letišti. Let do Bilbaa byl plný dětí národnostně smíšených párů, atmosféra tetelivého nadšení se dala krájet a letuškám došly promo-hračky. Děti společenského typu jako Babeta výskaly nadšením, ostatní řvaly jen tak. Prostě paráda. 

Dospěli jsme k zásadní změně v ubytovací strategii, rozhodli jsme se tentokrát neokupovat byt rodičů, ale pronajali jsme si aibrnb byt v těsné blízkosti. Příjemná změna a za mě příště zase. Babetka je první vnouče na obou stranách, takže její příjezd vždy vyvolá poprask na laguně. Rodinná setkání, druhá oslava dvojky babetí, návštěvy míst nových i oblíbených, neuvěřitelné množství pintxos, voňavý vzduch a hlavně moře, to nás suchozemce asi fascinovat nepřestane. 

A pak už nadešel ten velký večer tříkrálový. Los reyes magos přijeli do města vlakem, k radnici dorazili doprovázeni alegorickými vozy, šiky kostýmovaných dobrovolníků, kteří k nadšení všech házely do vítajících davů náruče sladkostí. Zlatým hřebem přehlídky bylo vystoupení Králů na balkonu radnice, kdy celé náměstí naslouchalo se zatajeným dechem jejich poselství pro tento rok. Čímž by celá akce pro nás končila, kdyby Babetka nedostala pozvání od svých vzdálených bratranců a sestřenice, účastnit se soukromé královské audience, kdy jí jeden z králů dokonce osobně předá dárek. To se nedalo odmítnout, už kvůli blaženému výrazu Babeťáka :) 

Takže já si dál stojím za svým, české Vánoce jsou skvostné a Tři králové jedineční. 






























Doufám, že tímto splněným restem už to jaro definitivně přivolám, a těším se příště snad u něčeho aktuálnějšího :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat