pátek 30. června 2017

Rokapůlčík

Hobiti se vyznačují malým vzrůstem, zhruba poloviční oproti běžnému člověku (proto se jim rovněž říká půlčíci, anglicky halflings), dorůstají výšky přibližně tří až čtyř stop (90–120 cm). Rokapůlčík s odborně naměřenými 79 centimetry je tedy zatím lehce podměrečný.

Nejsou nijak zvlášť pohlední, ale působí příjemně a přátelsky. Zpravidla mají kudrnaté vlasy a téměř žádným z nich nerostou vousy. Zato Rokapůlčík by na sebe strhl pozornost i vedle Legolase, vlásky jí prstýnkují a vous jsem zatím taky nenašla ani jeden.

Hobiti nemají vlastní jazyk – přesně řečeno jejich původní jazyk nebyl nikdy zaznamenán a byl zapomenut. Rokapůlčík má vlastní jazyk, jehož pokroky zaznamenáváme a s radostí sledujeme, jak se každým dnem přibližuje obecné řečí středoevropské. 

Hobiti většinou bývají dobrosrdeční, veselí, mají zálibu v dobrém jídle, pití a kouření dýmky. Náš hobit je v tomto bodě rozhodně hobit, i tu dýmku by okoštovala, kdyby se k ní někde dostala. 

Libují si v pohodlném životě, neradi opouštějí své rodinné sídlo a cestují po světě. A tady zase ne, Rokapůlčík je světoběžník, že by byla Pytlík? 

Pytlík, Nepytlík, krásné půlnarozeniny půlčíku! 

Žádné komentáře:

Okomentovat