úterý 24. května 2016

Kočičí

Volný den, volný program. Tak se kočkujeme :) 


Pomalu se dostáváme k první kočko-miminkovským interakcím. Ze situace jak nám zhýčkaná Lolinka přijme lidské mláďátko jsem dopředu plašila a vymýšlela preventivní opatření. Konzultovala jsem s veterinářkou. Pak jsem trochu víc plašila a preventivní opatření realizovala. 


  1. Z hygienických důvodů jsme vyměnili staré kočičí vybavení za nové (Lolita má 7 let, bylo na čase).
  2. Do obývacího pokoje a nově i do ložnice jsme pořídili škrabadla s ležením, aby měla své výsostné území. Zatím je stále ke spaní bojkotuje, ale myslím, že na ně ještě přijde řada, až se Babetka pořádně rozpohybuje. 
  3. Nábytek pro miminko jsme sestavili dříve a nechali ji se s ním seznámit - prozkoumat ano, obydlet ne.
  4. Dohnali jsme mírně opožděné kočičí očkování a odčervení (Lola je čistě domácí, hřešili jsme na to a pravidelnost nám trochu uletěla).
  5. Na veterině jsme dostali tip - napíchnout do elektriky pohodu navozující kočičí difuzér. Tady se účinnost těžko posuzuje, ale myslím že mu po návratu z porodnice vděčíme za mnohé. 
  6. Věnovat se jí před porodem i po něm. V tomto bodě uznávám své mezery, hormonům neporučíš a ty teď určují priority jasně. Naštěstí tady spolehlivě funguje Babeťák a já se snažím. 
Celé těhotenství byla Lolinka skvělá hlídačka, ostatně na celodenní siestování nemusíte dlouho přemlouvat žádnou kočku. Působení hormonů se ale bohužel úplně nevyhnula a my museli řešit náznaky falešné březosti, se kterou jsme se potýkali už několikrát během minulých let. Nezašlo to ale nijak daleko, až konce se mnou zůstávala klidná a vyrovnaná, spávala mi klasicky za hlavou a někdy i stulená u bříška. 

V nové sestavě jsme se pak doma sžili naprosto přirozeně, Lolinka si přišla Babetku několikrát očichat a tím pro ni byla věc vyřízená. Od té doby ji jen chodí jednou za čas průběžně zkontrolovat, aby se neřeklo. Zato zájem z Babetčiny strany roste :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat