neděle 22. května 2016

Nedělní narozeninová

Ležím rozkošnicky poskládaná v ohybu kojícího polštáře (stálý a nepostradatelný postelový parťák již od druhého trimestru s Babetuškou v břiše) a zasloužený odpočinek mi kreslí úsměv na rtech. Za uplynulý týden bych si zasloužila panáka Babeťákovi narozeninové whisky. Skromnost stranou, návštěvu tchána a tchýně jsem zvládla skvěle :) A za osmnáct let až si na tohle vzpomenu ho naleju i Babetce, protože mě v tom nenechala a projevila se jako skvělá parťačka - byla nejzlatější, když bylo potřeba, a párkrát si ukázkově zařvala, abych mohla sbírat kredity za učebnicové uklidnění kojence (trik je v tom, že nakonec odpadne vždycky, chce to jen klid a vydržet). A to nepočítám bonusové kredity za španělštinu! Babeťák musel část týdne do práce, takže tři dny byly jen na mě a na mém konverzačním umu. Ach, jsem prostě dobrá :) 


Mimo klasický koloběh ustálených činností jsme během sedmi dnů zvládli i čtyři přespolní výlety, což je slušné skore. O jeden se postarala komerční nákupní zastávka v Ostravě coby náhradní plán pošmourného odpoledne. V rámci druhého jsme se podívali do dlouho odkládaného muzea Tatry v Kopřivnici, v přidružené expozici věnované Emilu a Daně Zátopkovým jsme k údivu všech objevili památeční ocenění z Baskicka. A konečně, sobotnímu přednarozeninovému obědu společně s mými rodiči spojeným s procházkou po Kroměříži předcházel páteční výlet na Hukvaldy. 


Hukvaldy jsou poslední dobou naším oblíbeným cílem, procházka nádhernou oborou s vysokou možností spatření místních zvířecích obyvatel (minimálně u bronzové lišky máte jistotu) je kouzelná, kavárna v oboře příjemná, výhled z hradu dechberoucí (říkal Baběťák, stydlivě přiznávám, že mnou je tento kopec zatím nepokořen - jednou za to mohl náš líný pes, jednou moje rostoucí břicho, potom plačící Babetka a tentokrát maminčina bolavá noha - na vrchol se tedy vydal Babeťák vybavený kočárkem a tatínek). S obědem jsme se spolehli na tip místního a vyzkoušeli restauraci U Námořníka. Dámy a pánové, tam nás rozhodně neviděli naposled! Nádherné místo, božské jídlo, příjemný servis a přebalovací pult s hygienickými potřebami k dispozici na toaletě jako bonus. 


A teď už jen nedělní nicnedělání okořeněné narozeninovou příchutí, která tentokrát kombinuje haribo medvídky, sýrové koule, karamelové bonbony a nové Star Wars. May the force be with you!

Žádné komentáře:

Okomentovat